Här kan du bo under din vistelse

 

Humletorp stugby och camping

-Ta husvagnen eller tältet och kom bort från stressen! Boka en stuga över helgen med familjen.

"Sköt dig själv" eller varför inte en äventyrsupplevelse med kompisgänget, på födelsedagen, för bröllopet eller konferens med företaget. Vi anordnar allt precis som ni vill ha det. Inget är omöjligt - bara fantasin sätter gränser!

Kanske bara sugen på ett eftermiddagsbad och/eller bastu. Ta en lugn promenad i den fantastiska naturen, grilla på någon av våra grillplatser, fiska eller ta en badutflykt på sommaren. Det finns även en avskild plats där hunden får vara med!

http://www.humletorpstugby.se

Kvarntorps herrgård

Öjvind och Kerstin köpte Kvarntorps herrgård för att marken var tillräckligt igenvuxen. De ville ha risigt och vanskött. Nu har de avsatt mark i ravinen kring Kvarntorpsån till en nyckelbiotop och ytterligare ett stycke mark ska bli naturvårdsområde.

"När vi kom hit var det inte byggnaderna vi tittade på först, det var markerna. Det var när vi såg dem som vi bestämde oss. Vi hade redan bestämt oss när vi gick in i huset och tittade." Det säger Öjvind som tillsammans med Kerstin flyttat från Sollentuna till Forshaga för att fly storstadsstressen. Större delen av marken som hör till herrgården har inventerats och det visade sigatt det landområde som ligger i ravinen kring Kvarntorpsån kvalificerat sig som nyckelbiotop. Det finnsen hel del ovanliga arter på Kvarntorpsmarker. Bland annat en liten ovanlig humla och en fjärilsart. Öjvind och Kerstin har haft över tusen gäster som bott i deras huvdsakliga verksamhet, bed&breakfast, sedan i somras. Nu vill de satsa på att ge sina gäster naturupplevelser och vill gärna samarbeta med Naturvårdsföreningen.Till våren kommer föreningen att ordna en vandring på deras nyanlagda vandringsled utmed älven. Den leder hela vägen upp till Östra-Dejebron och det finns en grillplats en bit på väg.

http://www.kvarntorpsherrgard.se/kvarntorps%20herrgard.htm

Dömle Herrgård

"Våra rum har vuxit fram under tiden och inget är det andra likt. Herrgårdskänslan är påtaglig och gemytlig. Efter den långa dagen söker du vila i ett rum som känns nästan som hemma. Du somnar till den lantliga tystnaden och vaknar till doften från vår frukostdukade herrgårdsmatsal.

"Turista i Värmland och bo hos oss!"

http://www.domle.se/

 

 

Boende